Mijn `proevertjes` waren het eens: dit waren de allerbeste koekjes tot nu toe! Dat zegt al iets 😉 naar het recept van `De Koekjesfee`
Benodigdheden
- 500g donkere kandijsuiker
- 350g boter
- 1kg patisseriebloem
- 20g kaneelpoeder
- 12g bakpoeder
- 50g ei (meestal juist één ei)
- 150g melk
- 250g gedroogde blauwe bessen
Werkwijze
- laat de boter op kamertemperatuur komen;
- meng de kandijsuiker en de boter goed;
- zeef de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder er over en meng goed;
- voeg het ei en de melk toe en kneed alles goed door;
- wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 24u in de koelkast (hierdoor krijgt heteen mooie donkere kleur)
- verwarm de oven voor op 180°C voor;
- rol bolletjes van ongeveer 30 g;
- koekjes moeten ongeveer 15 min in de oven.
Recept downloaden/printen.
Bekijk ook onze andere recepten.