Blauwe bessen speculaas

Mijn `proevertjes` waren het eens: dit waren de allerbeste koekjes tot nu toe! Dat zegt al iets 😉 naar het recept van `De Koekjesfee`

Benodigdheden

  • 500g donkere kandijsuiker
  • 350g boter
  • 1kg patisseriebloem
  • 20g kaneelpoeder
  • 12g bakpoeder
  • 50g ei (meestal juist één ei)
  • 150g melk
  • 250g gedroogde blauwe bessen

Werkwijze

  1. laat de boter op kamertemperatuur komen;
  2. meng de kandijsuiker en de boter goed;
  3. zeef de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder er over en meng goed;
  4. voeg het ei en de melk toe en kneed alles goed door;
  5. wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 24u in de koelkast (hierdoor krijgt heteen mooie donkere kleur)
  6. verwarm de oven voor op 180°C voor;
  7. rol bolletjes van ongeveer 30 g;
  8. koekjes moeten ongeveer 15 min in de oven.

Recept downloaden/printen.

Bekijk ook onze andere recepten.