Benodigdheden
160g boudoirkoekjes 100g boter
Vulling
- 400g volle plattekaas
- 150g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eetlepels citroensap
- 5 dl room
- 16g gelatineblaadjes
- 2 EL griessuiker
- maiszetmeel
Afwerking
- verse blauwe bessen
Werkwijze
Bekleed de bodem van de springvorm met plastiekfolie of bakpapier. Verkruimel de boudoirkoekjes en smelt de boter. Meng de koekjeskruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Laat de gelatine 10 min weken in koud water. Klop de plattekaas los met suiker, vanillesuiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en los hem op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel. Giet in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Bekleed de bovenkant met een laagje blauwe bessen.
Recept downloaden/printen.
Bekijk ook onze andere recepten.