Benodigdheden
- 250g blauwe bessen
- 375g bloem
- 3 EL bakpoeder
- 6ml maisolie
- 1⁄2 theelepel zout
- 125g poedersuiker
- 2 eieren
- 150ml melk
Werkwijze
- verwarm de oven voor op 200°C;
- beboter de +- 10 cakevormpjes;
- doe bloem, bakpoeder, zout en suiker door een zeef in een grote kom.
- maak in het midden een kuiltje in de bloem en voeg de vloeibare ingrediëntentoe;
- klop niet te lang, het mengsel moet nog een beetje klonterig zijn;
- schep de blauwe bessen erdoor en vul de vormpjes voor 2/3de;
- bak de muffins 20-25 min tot ze goed gerezen zijn en een in de muffingestoken houtprikker er schoon uitkomt;
- haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen;
- keer de vormpjes om en tik de muffins eruit. Serveer ze warm.
Recept downloaden/printen.
Bekijk ook onze andere recepten.