Blauwe bessen kruimeltaart

Benodigdheden

 • 70 g koude boter
 • 100g + 220 g bloem
 • 80 g rietsuiker
 • 150 g suiker
 • 100 g zachte boter 3 eieren
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 snufje zout
 • 1 theelepel kaneel
 • 100 g ricotta of mascorpone 500 g blauwe bessen

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor tot 180°C;
 2. Meng voor de crumble de koude boter, 100 g bloem en de rietsuiker met jevingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar dit in de koelkast;
 3. Mix voor de cake de suiker en de zachte boter tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Meng 220g bloem met het bakpoeder, het zout en de kaneel en spatel dit door hetbotermengsel. Voeg de ricotta of mascarpone toe en meng erdoor;
 4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het cakebeslag erin. Verdeelde blauwe bessen en het kruimeldeel erover. Bak de kruimeltaart 1 uur. Laat hem een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in stukjes naar wens.

Recept downloaden/printen.

Bekijk ook onze andere recepten.