Blauwe bessen cafloutis

Benodigdheden

  • 10 soeplepels bloem
  • 8 soeplepels fijne witte suiker
  • 4 soeplepels maisolie
  • 2 eieren (dooier apart en eiwitten uitkloppen)
  • 1 bakje bakpoeder
  • 500 g diepvries blauwe bessen poedersuiker om te bestrooien blauwe bessen dessertsaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Meng alle ingrediënten behalve het fruit. Als je een mooi glad deeg hebt danmag je de bessen er onder mengen. Giet het mengsel in een ingevettetaartvorm van 26 diameter doorsnede.
  3. Bak de clafoutis in 35-40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  4. Bestrooi voor het serveren de clafoutis met poedersuiker.
  5. Je kan de clafoutis eventueel nog besprenkelen met blauwe bessendessertsaus.

Recept downloaden/printen.

Bekijk ook onze andere recepten.