Over ons

Onze streek heeft enorm veel te bieden voor liefhebbers van wandelen of fietsen maar ook voor diegenen die van de rust willen genieten. Met de oude mijnsites, Bokrijk, en steden zoals Hasselt en Genk in de nabijheid kan u ook op cultureel vlak alle kanten uit.

Onze plantage ligt tussen fietsknooppunt 526 en 262. Dit is een autovrij traject!
De allernieuwste fietskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. ​Wandelgebieden De Oudsberg en Donderslag grenzen aan onze plantage. Nationaal Park Hoge Kempen ligt op slechts 15 km afstand.

Als gepassioneerde fruittelers dragen Ruth en Frans Schrijnwerkers gezond eten hoog in het vaandel. 

Door hun jarenlange ervaring en vakkennis en door steeds weer te investeren en innoveren kan blauwe bessen Schrijnwerkers fruit van de BESte kwaliteit aanbieden. 

Dagelijks werken Ruth en Frans samen met hun team aan lekkere en gezonde blauwe bessen. 

Buiten blauwe bessen worden er ook een hele waaier aan producten van blauwe bessen en frambozen aangeboden. Het meest populaire product in dit gamma is het puur blauwe bessensap. Zonder toevoegingen! 100% puur.

Onze plantage

Even ontstressen in de Limburgse bossen? Onze streek heeft enorm veel te bieden voor liefhebbers
van wandelen of fietsen maar ook voor diegenen die even van de rust willen genieten.
Met de oude mijnsites, Bokrijk, en steden zoals Hasselt en Genk in de nabijheid kan u ook op cultureel vlak alle kanten uit. Onze plantage ligt tussen fietsknooppunt 34 en 35. Dit is een autovrij traject!
De geuzenbaanroute maakt hier ook deel van uit. De allernieuwste fietskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. 
Wandelgebieden De Oudsberg en Donderslag grenzen aan onze plantage.
Nationaal Park Hoge Kempen ligt op slechts 15 km afstand.

Visie

Als gepassioneerde fruitteler dragen wij gezond eten hoog in het vaandel. Frans en Ruth doen hier hun uiterste best om het eten van de gezonde blauwe bessen zo gemakkelijk mogelijk te maken.
In onze hoevewinkel gelegen aan de plantage zijn tal van gezonde natuurlijke producten te koop bv. blauwe bessensap, confituur, siroop, …

Historie

2017

In 2017 kwam er een nieuwe sorteermachine. Met deze machine kunnen we de bessen gemakkelijker sorteren en zullen er veel meer verschillende soorten verpakkingen afgevuld worden. Hierbij kunnen we beter voldoen aan de wens van de consument.

2012

Kom de blauwe bes ontdekken in de Limburgse Kempen: aan de voet van de Oudsberg in Gruitrode vindt u ons 15 hectare grote plantage. Vanaf half juli tot eind augustus kan u zelf uw blauwe bessen komen plukken en genieten van een heerlijk stuk blauwe bessentaart in onze cafetaria die dan 7 op 7 open is! In ons winkeltje in Gruitrode vindt u het hele jaar door een groot assortiment van gezonde blauwe bessenproducten. Sinds begin 2011 steken onze producten in een nieuw jasje: Lekker én gezond! 

1995

Midden jaren negentig gaan de gebroeders Schrijnwerkers experimenteren met het gekoeld opslaan van geplukte blauwe bessen. Dit verlatingsproces blijkt succesvol. Inmiddels beschikt men over een computergestuurde koelcel voor het lange bewaren van blauwe bessen. 

1990

Voor de jongste zoon Frans werd in 1990 een oude boerderij met aanliggende grond in het Belgische Gruitrode gekocht. Het bedrijf in België richt zich volledig op de teelt van blauwe bessen van vooral vroege en late soorten. In 1992 werden in Gruitrode de eerste blauwe bessen geplukt. De pluk gebeurt voor 95% met de hand.

1969

De Blauwe Bessenplantage van Frans en Ruth Schrijnwerkers bestaat sinds 1990 in België. De wortels van het bedrijf liggen in het Nederlandse Grubbenvorst, waar Rob Schrijnwerkers in 1969 het eerste perceel blauwe bessen aanplantte. Wat oorspronkelijk een experiment was, ingegeven door de fruitcrisis, bleek een succesverhaal te worden. De beide zonen zagen wel degelijk een toekomst in blauwe bessen en het bedrijf in Nederland werd geleidelijk overgenomen door de oudste zoon Leon Schrijnwerkers.