Over ons

Visie

Als gepassioneerde fruittelers dragen Ruth en Frans Schrijnwerkers gezond eten hoog in het vaandel. 

Door hun jarenlange ervaring en vakkennis en door steeds weer te investeren en innoveren kan blauwe bessen Schrijnwerkers fruit van de BESte kwaliteit aanbieden. 

Dagelijks werken Ruth en Frans samen met hun team vol passie en gedrevenheid aan lekkere en gezonde blauwe bessen en frambozen. 

 

Historie

2017

In 2017 kwam er een nieuwe sorteermachine. Met deze machine kunnen we de bessen gemakkelijker sorteren en zullen er veel meer verschillende soorten verpakkingen afgevuld worden. Hierbij kunnen we beter voldoen aan de wens van de consument.

2011

Sinds begin 2011 steken onze producten in een nieuw jasje: Lekker én gezond! De hoevewinkel is ondertussen uitgebreid en toegankelijker voor onze klanten. 

1995

Midden jaren negentig gaan de gebroeders Schrijnwerkers experimenteren met het gekoeld opslaan van geplukte blauwe bessen. Dit verlatingsproces blijkt succesvol. Inmiddels beschikt men over een computergestuurde koelcel voor het lange bewaren van blauwe bessen. 

1990

Voor de jongste zoon Frans werd in 1990 een oude boerderij met aanliggende grond in het Belgische Gruitrode gekocht. Het bedrijf in België richt zich volledig op de teelt van blauwe bessen van vooral vroege en late soorten. In 1992 werden in Gruitrode de eerste blauwe bessen geplukt. De pluk gebeurt voor 95% met de hand.

1969

De Blauwe Bessenplantage van Frans en Ruth Schrijnwerkers bestaat sinds 1990 in België. De wortels van het bedrijf liggen in het Nederlandse Grubbenvorst, waar Rob Schrijnwerkers in 1969 het eerste perceel blauwe bessen aanplantte. Wat oorspronkelijk een experiment was, ingegeven door de fruitcrisis, bleek een succesverhaal te worden. De beide zonen zagen wel degelijk een toekomst in blauwe bessen en het bedrijf in Nederland werd geleidelijk overgenomen door de oudste zoon Leon Schrijnwerkers.