Cheesecake met coulis van blauwe bessen

Op zoek naar een heerlijke cake die ook gluten- en lactosevrij is? Deze cheescake met een coulis van blauwe bessen valt zeker in de smaak!

Ingrediënten

 • 1 sinaasappel
 • 250 gr blauwe bessen
 • 150 ml blauwe bessensap
 • 1 kaneelstokje
 • Enkele lepels accacia honing (enkel voor zoetebekken die bovenstaande te zuur vinden)
  Voor de bodem
 • 75 gr glutenvrije havermout
 • 75 gr geroosterde cashewnoten
 • 100 gr medjoul dadels
 • Vleugje kaneel
 • Snuifje zout
 • 2 el gedroogde blauwe bessen

Voor het cheesecake beslag

 • 800 gr kokosyoghurt
 • 40 gr arrowroot
 • 1 tl vanille
 • 50 gr ahornsiroop

​Bereiding

Stap 1: coulis

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Doe vervolgens de blauwe bessen en de rasp van de sinaasappel samen met het blauwe bessensap en het kaneelstokje in een steelpannetje. Laat op een zacht vuur de bessen zacht worden. Regelmatig roeren! Hoe langer op het vuur, hoe meer vocht verdampt. Proef of de smaken goed zitten. Voeg eventueel de honing toe moest de smaak te zuur zijn naar uw eigen aanvoelen. Laat vervolgens afkoelen.

Stap 2: Bereiding cheesecake

Verwarm de oven voor op 180°c. Bekleed de bakvorm met bakpapier en smeer de randen in met kokosvet. Maak de ingrediënten fijn met een keukenmachine tot dat er een stevige bol ontstaat. Druk de bal uit op de bodem van de vorm. Doe dit best met natte handen of een koude lepel. Mix vervolgens de ingrediënten van de cheesecakevulling onder elkaar. Vermijd dat er klonters ontstaan. Proef of het zoet genoeg is of breng op smaak naar wens. Giet het mengsel in de springvorm en bak 60 min in de oven. Zet een schoteltje met water op de bodem van de oven. Dit dient om het barsten van de cheesecake tegen te gaan. Laat na de 60 min te bakken de cheesecake nog eens 60 min afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake dan nog een 2-tal uur (of liefst een volledige nacht) in de frigo. Verspreid daarna de coulis over de taart.

Bekijk ook onze andere recepten.