Blauwe bessen producten

Naast onze blauwe bessen zelf, hebben we ook talrijke verwerkingsproducten op basis van blauwe bessen in ons aanbod.

We merken dat de vraag naar deze producten nog steeds in de lift zit.

Je kunt het hele jaar door geschenkverpakkingen laten samenstellen met producten uit ons aanbod.

producten-buiten

 

  • sap
  • confituur
  • siroop
  • dessertsaus
  • thee
  • alcoholische dranken

Error!

The WooCommerce plugin could not be found. Please install/activate it in order to use this feature.

Blauwe bessensap

De blauwe bes of veredelde bosbes wordt behalve als fruitige lekkernij ook gebruikt ter bevordering van de natuurlijke darmflora en stoelgang. Ook hebben ze een positieve invloed op urinewegen, nachtblindheid en helpen cholesterol te beheersen. De blauwe bes bevat geen cholesterol en natrium waardoor ze bijzonder lijnvriendelijk is. Blauwe bessen sap is 100% puur sap zonder toevoegingen.

​Verkrijgbaar in grote fles 0,7L en kleine fles van 0,2L.

Confituur van blauwe bessen

Blauwe bessen fruitbeleg

Blauwe bessen fruitbeleg
Je gebruikt dit beleg net zoals gewone confituur, maar hier is geen suiker aan toegevoegd. Enkel de suiker van de vruchten! 80 % van onze proevers kiezen blind voor fruitbeleg! Aan de smaak hoeft u dus niet twijfelen. Uitermate ​geschikt voor diabetici of voor mensen die geen suikers wensen.

Ingrediënten: Blauwe bessen, appelconcentraat, geleermiddel (pectine), citroenconcentraat zuurteregelaar (calciumcitaat). En bereid met 60 gr. vruchten per 100 gr. Totaal aan suikers (vruchtensuikers) 41 gr. per 100 gr. Koel bewaren na opening. In gesloten verpakking minstens 1 jaar houdbaar.  

Blauwe bessen confituur extra

De blauwe bes of veredelde bosbes als fruitige lekkernij bevat geen cholesterol en natrium waardoor ze bijzonder lijnvriendelijk is en uitermate geschikt voor vele lekkere recepten of gewoon voor op de boterham.
Onze confituur extra herken je aan zijn gouden deksel.

Ingrediënten: Blauwe bessen, glucosestroop, suiker, geleermiddel (pectine), zuurteregelaar (citroenzuur).
Totaal aan suikers: 50 gr. per 100 gr. En bereid met 60 gr. vruchten per 100 gr. Koel bewaren na opening.
​In gesloten verpakking minstens 1 jaar houdbaar.

Alcoholische dranken

Blauwe bessenwijn & Secco

Gemaakt van een op natuurlijke wijze, en met zorg geteeld product. Zacht en fruitig van smaak met een fijne nadronk! Toepasbaar bij vele gerechten.

​Inhoud van de fles: 0,75L. (11% vol alc.).  

Nieuw: we hebben nu ook Secco op basis van blauwe bessen! Een superlekker aperitief!

Blauwe bessen jenever

‘Bierendrèpke’

Ambachtelijk gedistilleerd en gefabriceerd. De namen voor deze nieuwe streekdranken werden bedacht in samenwerking met de heemkundige kring ‘De Reengenoten’ en staan voor bessendruppel en zoete bessen. 

Blauwe bessen likeur

‘Zete Biere’.

Ambachtelijk gedistilleerd en gefabriceerd. De namen voor deze nieuwe streekdranken werden bedacht in samenwerking met de heemkundige kring ‘De Reengenoten’ en staan voor bessendruppel en zoete bessen. 

Blauwe appel bier

Ons bier

Diepgevroren blauwe bessen

U kan het hele jaar door (of tot einde voorraad) bij ons terecht voor heerlijke diepgevroren blauwe bessen! De bessen zijn los gevroren (dus geen brok blauwe bessen).

Voor vele gerechten geven diepgevroren bessen zelfs een beter resultaat dan verse bessen! Een goed voorbeeld hiervan is confituur, die kan je beter maken van diepgevroren bessen. Gewoon los consumeren na het ontdooien is ook mogelijk.

Verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kg. Diepvries draagzakken zijn bij ons ook beschikbaar voor 80 cent! Zo bent u zeker dat ook bij een langere rit uw bessen bevroren blijven!

Cadeaumanden

 

Gedroogde blauwe bessen

In ons assortiment gedroogde blauwe bessen zonder toegevoegde suiker en zacht gedroogde hele cranberry’s met suiker. Verkrijgbaar in handige hersluitbare verpakkingen van 100 g. en 200 g. Eventueel ook verkrijgbaar in grotere verpakkingen. Verzending per post op aanvraag! 

Dessertsaus

Heel handig voor ijs, yoghurt, pudding of op pannenkoeken. En smullen maar! De blauwe bes of veredelde bosbes als fruitige lekkernij bevat geen cholesterol en natrium waardoor ze bijzonder lijnvriendelijk is en uitermate geschikt voor vele lekkere recepten.

Ingrediënten: Puree van blauwe bessen, suiker, voedingszuur, citroenzuur, pectine. Totaal aan suikers tenminste 40%. Schudden voor gebruik en na opening koel bewaren. 

Blauwe bessen-bosvruchten thee

Aromavolle thee met een heerlijk diepe fruitige smaak.

Bevat o.a. blauwe bessen, krenten, vlierbessen, rozenbloesem en vitamine C.

Ook bij ons verkrijgbaar zijn de handige wegwerp theefilterzakjes die de natuurlijke smaak van de thee behouden.

Bereiding: goed gevulde theelepel in filterzakje met kokend water overgieten en 5 tot 10 minuten laten intrekken. Naar smaak kan men eventueel met honing zoeten. Honing tevens bij ons verkrijgbaar. 

Stroop

Tekst

Siroop

Onze siroop is een licht aangedikte sap die gebruikt kan worden voor allerlei toepassingen. Zo kun je de siroop aanlengen als een gezond alternatief voor grenadine.

Aanlengen met bruiswater geeft een verfrissende blauwe bessen frisdrank. Dosering naar verlangen. Bevat suikers. Inhoud fles: 50cl.